pixel

220 спирки в столицата изцяло ремонтирани

спирки

Източник: dir.bg

220 от спирките на градския транспорт в София са изцяло ремонтирани. Това каза заместник-кметът на София по транспорт Любомир Христов.

Христов посочи, че от около 2300 спирки на градския транспорт в столицата – около 10% са оборудвани с чисто нови навеси. Очевидно това не е достатъчно като покритие. Като част от проекта за интегриран градски транспорт, който Столична община в момента изпълнява, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“, имаме компонент, който е свързан с решаването на проблема за навесите нас спирките.

Предполагам, че консултантите ще спазят сроковете, които са заложени по договор, което означава, че до средата на следващия месец ще имаме готово концептуално решение по отношение на това по какъв начин те да бъдат решени, каза още Христов.Днес зам.-кметът откри новоизградения участък на бул. „Царица Йоана“. Продължението на бул. „Царица Йоана“ от бул. „Добринова скала“ до кръговото кръстовище с Околовръстния път улеснява връзката на квартал „Люлин“ с Околовръстното шосе, каза Христов, цитиран от Агенция КРОСС.

По време на строителните работи изцяло е подменена подземната инфраструктура – канализация, водопроводи, контактно-кабелна мрежа. Изградено е ново осветление. В участъка е изградена и велоалея. Идеята е велоалеята да бъде продължена до центъра. В момента тече проектиране на велотрасета за район „Люлин“, уточни още Любомир Христов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: