pixel

Бум на жилищно строителство в Пловдив

stroitelstvo

Пловдив е един от четирите големи града в страната, които преживяват строителен бум вече втора година. За разлика от същия период на 2015 година, когато строителните разрешения са издавани предимно за административни сгради, тази година на ход е жилищното строителство, предаде БГНЕС.

Само през второто тримесечие на тази година са издадени разрешителни за строеж на 160 жилищни сгради с 854 жилища и около 100 000 кв. м разгъната застроена площ.

Увеличението в сравнение с миналата година за същия период е с 8.8%, а в сравнение с първото тримесечие на тази година – близо 12%.

Преобладават индивидуалните жилищни сгради в община Родопи. В цялата област от юни е започнал строежът на 103 жилищни сгради с 250 жилища в тях и на 63 други сгради, съобщават от Териториалното статистическо бюро.

Ако броят на разрешителните за строеж на административни сгради тази година е наполовина по-нисък от същия период през миналата, то общата им застроена площ е 12 пъти по-голяма, очевидно става дума за наистина просторни обекти.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: