pixel

Победителите в конкурс за мащабен проект върху 58 хектара: LDA Design и UHA London

london

Въпреки, че рейтингите на финалистите предопределяха MVRDV, като водещ кандидат-победител в конкурса за проектиране на подробния устройствен план на „Сърп и Чук“ в Москва, сега става ясно, че LDA Design заедно с UHA Лондон са спечелили победната титла.

Bernie Foulkes, партньор в LDA Design споделя: „Това което направи нашата концепция да изпъкне сред другите, бе идеята да се използва новия градски парк като катализатор на трансформацията. Като дизайнери на олимпийския парк в Лондон през 2012, използвахме знанията и опита си, придобити при изпълнението на един от най-мащабните регенеративни европейски проекти, за да ни напътстват при изграждането на визията за Сърп и Чук.”

„Сърп и Чук“ е бивша индустриална зона, разпростираща се върху площ от 58 хектара, предопределена за доразвиване като част от международен конкурс, поддържан от Москва и Дон-Строй Инвест. Конкурсът бе обявен през септември 2013 г., съобщават от arhitektura.bg.

Очаква се проектът да бъде завършен през 2021 г. и да предостави повече от 1.8 милиона кв. м. пространство със смесено предназначение, с приблизителна инвестиция от 3.76 милиарда евро. Четирите други фирми в списъка за участие в проекта са били MVRDV, Ateliers Lion Associés, Project Meganom и de Architekten Cie.

Рикардо Матеу, директор на UHA Лондон каза: „Сърп и Чук продължава вече успешното сътрудничество на UHA Лондон с LDA Design, обединявайки подробен устройствен план и проекто-дизайн за озеленяване и паркова част, с иновативна и футуристична архитектура – комплексът Сърп и Чук ще бъде фактор, който ще преобрази целия московски имотен пазар и ще се превърне в избор на начин на живот за московчани.”

london

agagag

london

Строители.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: