„Газпром“ внесе 100 млн. евро в капитала на „Южен поток“

gazprom

Газпром ще внесе 100 милиона евро в капитала на „Южен поток транспорт“ (South Stream Transport)- компанията оператор на морската част на газопровода „Южен поток“, съобщи ИТАР-ТАСС.

Решението е било одобрено от съвета на директорите на концерна на 10 септември.

„Саут стрийм транспорт“ е международно съвместно дружество, учредено за планиране, строителство и последваща експлоатация на частта от „Южен поток“, преминаваща по дъното на Черно море.

Руският „Газпром“ държи 50% процента от акциите, италианската „Ени“ (Eni) – 20%, а френската Е Де Еф (EDF) и германската „Винтерсхал“ (Wintershall) – по 15%.

Морската част на газопровода „Южен поток“ ще бъде от четири линии, всяка с дължина от над 930 километра.

Строители.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: