Бургас се включва в конкурса на Блумбърг

бургас

Бургас ще се съревновава с градове с население над 100 000 души в конкурса Mayors Challenge на фондацията на бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг – „Блумбърг Филантропи“, съобщиха от общината.

Инициативата дава възможност на най-добрите идеи за иновация и подобрения в даден град да спечелят финансиране и съответно шанс за реализация.

Много хубави неща се случиха в Бургас през последните години, благодарение на идеите, които бургазлии дават на местната власт постоянно. Ето че сега имаме повод още веднъж да проявим нашата изобретателност и да спечелим външно финансиране за нов проект. Бъдете активни и предлагайте смело. Разчитам на вас!“ – призова кметът Димитър Николов, цитират от пресцентъра на общината.

Идеи за проекти, които да се реализират в Бургас, можете да се изпращат до 15 декември на електронна поща: [email protected]
Те може да бъдат входирани и на хартиен носител в деловодството на Община Бургас.

През януари ще бъдат организирани обществени обсъждания на генерираните идеи, а най-добрите от тях ще бъдат изпратени на Фондацията до 31 януари 2014 г.

Най-креативните проекти, които Община Бургас ще използва при кандидатстването, ще бъдат наградени.

Предложенията трябва да са иновативни и смели, но реалистични, тъй като в конкурса участват стотици градове, а одобрените ще са няколко. Те могат да са от областта на високите технологии, здравеопазването, детската грижа, градското устройство, екологията, спорта.

Това трябва да са идеи, които променят, помагат, улесняват живота на жителите на града. Няма точна формула за успеха, но най-важното е предложенията да са оригинално, различни от общия поток, който ще се излее към Фондацията, за да привлекат вниманието на журито , отбелязват от община Бургас.

За първи път тази година в Mayors Challenge са допуснати да участват европейски градове. Миналата година Голямата награда спечели Провидънс от щата Роуд Айлънд, с проект за подпомагане на деца от бедни семейства да подобрят езиковите си умения.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: