pixel

Първото издание на Холандския ден на зеления град в София

холандия

150 специалисти по архитектура, градоустройство и урбанизъм събра първото издание на Холандския ден на зеления град в София.

Конференцията беше инициирана от Посолството на Нидерландия в България и представи концепциите и опита на четирима холандски експерти, създавайки платформа за обмяна на знания и идеи за бъдещото устойчиво развитие на градската среда.

Специален гост на събитието беше г-н Фриц ван Донген, Главен правителствен архитект на Нидерландия, който представи основните концепции на зеления град – устойчивата употреба на всяко градско пространство и превръщането на неизползваните такива в места с нова функция. От българска страна участие взеха г-н Тодор Чобанов, заместник-кмет на София и Главният архитект на столицата г-н Петър Диков, които представиха възможностите за „зелено“ развитие на града.

„Столичната община полага много усилия за разработването на устойчива и зелена градска политика. Ние сме отворени към интересни и иновативни решения“, сподели Тодор Чобанов пред гостите на конференцията.

Според г-н Ван Донген “Зеленият град е не просто една работеща зелена система, а много повече – съвкупност от екология, устойчивост и общество, хората около нас, с които живеем“.

зелен град

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: