pixel

Парк под земята в Манхатън

парк

Източник: actualno.com

Американски дизайнери искат да превърнат запуснато трамвайно депо под Манхатън в светъл просторен парк под земята, съобщи в. „Дейли мейл“.

За осветяване на подземното пространство слънчевата светлина ще бъде пренесена под земята с кабели. Проектът предвижда „система от оптика, за да бъде събирана слънчевата светлина, да бъде концентрирана и отразена под земята, където тя ще се разпръсва с дистрибуторна чиния, вградена в покрива“.

Светлината ще е с такива дължини на вълните, че да поддържа фотосинтеза. Това означава, че в парка ще могат да се отглеждат цветя, дървета, трева. В същото време кабелите ще блокират вредните ултравиолетови лъчи, които причиняват слънчево изгаряне. Трамвайното депо е построено през 1903 г. То е използвано до 1948 г. Проектът е още на етап консултации, но идеята допада много на транспортните власти, които отговарят за помещенията.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: