pixel

Строителството излиза от кризата

stroitelstvo

Строителството излезе от кризата. През миналата година са започнати с 25% повече нови сгради в столицата. Площта им обаче е с 90% повече от стартиралите проекти година по-рано, съобщава News 7.

Според посредниците на пазара това е сигурен знак за оттласкване от дъното, който ще увеличи продажбите с поне 10% до края на тази година.

По данни на статистиката през миналата година в София са започнати 185 сгради. За първи път от началото на кризата обаче разгърнатата площ в тях се увеличава, при това близо 2 пъти спрямо 2013 г. Цените „на зелено” са между 600 и 800 евро за квадрат в зависимост от района.

Именно по-ниските цени „на зелено” увеличават и интереса на купувачите към тях. Сега обаче няма предварително плащане към строителя ,както преди кризата от 2009 година, а имотът се заплаща на етапи, след завършване на определена част от него.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: