Ремонтират най-разбития участък от ”Тракия”

am trakia

Това лято магистрала „Тракия“ ще бъде отново с ограничения в движението заради първи основен ремонт на най-старата част от аутобана – между София и Пловдив. Пътната агенция обяви вчера първата обществена поръчка за проектиране и ремонт на над 32 км от „Тракия“ – 5 км на входа на столицата, както и участък от около 27 км в област Пазарджик.

Магистралният участък между София и Пловдив не е ремонтиран основно от 30 г., припомня „Сега“.

Прогнозната стойност на ремонта е 36 млн. евро, които са осигурени от заема от Европейската инвестиционна банка.

Ако няма обжалвания, работата може да започне в началото на лятото и ще продължи година и половина.

Предстои пътната агенция да обяви търг за ремонт и на друг критичен участък от „Тракия“ край Пловдив. Там ще бъдат ремонтирани 14 км.

През лятото ще продължат и ремонтите на двата виадукта на магистралата, но се очаква движението да не бъде ограничавано. Ремонтът на виадукта при 67-ия км трябва да приключи в началото на следващата година.

Нормалното движение на моста при 61-вия км бе възстановено в края на миналата година, след като настилката бе подменена. Този ремонт трябва да приключи тази есен.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: