pixel

Daikin се представя на 28-та конференция по изменение на климата в Дубай – COP28

Daikin

Daikin демонстрира своята високоефективна инверторна технология на в Японския павилион на COP28, която може да доведе до 50% спестяване на енергия. COP28 е 28-та конференция по изменение на климата в Дубай, Обединени арабски емирства, от 30 ноември до 12 декември 2023 г.

За първи път Daikin Industries Ltd., компанията майка на Daikin Europe N.V., се представя на Конференция на ООН по изменението на климата. COP е международна конференция, която събира лидери от международни организации, национални и местни правителства, неправителствени организации и водещи компании, за да обсъдят международните тенденции и необходимите правила за смекчаване на глобалното затопляне. Конференцията се провежда от 1995 г., като тази година се провежда за 28-ми път.

„Ние се ангажираме да реализираме въглеродна неутралност в световен мащаб, като създаваме високоефективни  енергийни климатични иновации. На COP28 очакваме с нетърпение да се свържем с правителствени служители и други заинтересовани страни от цял свят и да представим нашата инверторна технология, която предоставя различни ползи за околната среда“, каза Масацугу Минака, старши изпълнителен директор на Daikin Industries и председател на Daikin Europe.

Министерството на околната среда на Япония е домакин на японския павилион на COP28 и използва изложбата и допълнителните събития, за да покаже в световен мащаб отлични продукти, услуги и инициативи от Япония за борба с изменението на климата.

„Daikin Middle East and Africa FZE и нейната компания-майка Daikin Europe работят за усъвършенстване на енергийно ефективни климатични системи, инверторна технология. Като компания с бизнес в региона, за нас е удоволствие и чест да участваме в COP28 в Дубай“, каза Хасан Ондер, президент на Daikin за Близкия изток и Африка.

Високоефективните инверторни климатици използват 50% по-малко енергия

С високоефективен инвертор, известен също като технология с променлива скорост, климатикът прецизно контролира скоростта на въртене на компресора в съответствие с условията на околната среда, за да намали консумацията на електроенергия с повече от 50%¹ в сравнение с неинверторния климатик. Днес климатиците представляват около 10%² от общото потребление на електроенергия в света, докато промените в развиващите се страни доведоха до нарастващо търсене на енергия за климатици със средно 4% на година³.

Срещата на G7 Summit през май 2023 г. и срещата на министрите на енергийния преход на G20 през юли 2023 г. подчертаха значението на подобрената енергийна ефективност и спестяванията като двигател за постигане на нетни нулеви емисии най-късно до 2050 г. Международната агенция по енергетика (МАЕ) посочва необходимостта от удвояване на енергийната ефективност.

Въпреки че процентът на климатиците, оборудвани с енергоспестяваща инверторна технология, е достигнал почти 100% от пазара както в Япония, така и в Европа, то все още е ниско по света, включително в САЩ, Близкия изток и Африка, както и Азия. За да се увеличи още повече употребата им, е необходимо да се повиши осведомеността във всяка страна, че високоефективните инверторни климатици могат да бъдат въведени незабавно и важно предимство е, че технологията има незабавен ефект.

Daikin ще използва възможността да се обърне към участниците в COP като правителства, световни лидери и наблюдатели относно многото предимства на преминаването към високоефективна инверторна технология.

Изложение COP28 на Daikin:
– външно тяло на високоефективен инверторен климатик (обяснение на вътрешната структура);
– видео, показващо как работят инверторите;
– инверторен демонстрационен модел;
– представяне на глобалната търговска и сервизна мрежа на Daikin.

Получете повече информация за COP28.

Снимки с авторски права: Daikin Europe

Литература и съкращения:
1) Изчислено въз основа на демонстрационните тестове на Daikin

2) Изчислено от Daikin на базата на IEA/UNEP „Синтезиран доклад за емисиите при охлаждане и политики“
3) Извлечено от доклада за проследяване на космическото охлаждане на IEA

Дайкин

Високо ефективна и пълна гама от качествени климатични продукти за вътрешно отопление и системи за търговски, битови и промишлени приложения.

Прочетете също: