100 млн. лв. в пътните ремонти до есента

remonti

100 млн. лв. са отделени за ремонт на улици в столицата, част от които са за вътрешноквартални.
Това съобщи инж. Васил Начевски – директор на Дирекция „Транспорт и инфраструктура“ към Столична община, при проверка на ремонтните дейности на ул. „Иван Багрянов” и ул. „Проф. Харалампи Попйорданов”, предаде „Фокус“.

Той поясни, че тези ремонти ще бъдат завършени до края на септември.

Освен ул. „Иван Багрянов“, в момента се работи по ул. „Проф. д-р Иван Странски“ и ул. „Акад. Стефан Младенов“ в район Студентски, а в края на другата седмица ще започне ремонтът и на ул. „Кирил Дрангов“ в район „Надежда.

Основните дейности ще се състоят в подмяна на настилки и ремонтиране, където се налага, каза Начевски и допълни, че заедно с големите обекти по програмата на Столична община,  тази година е предвиден ремонт на 30 вътрешнокрвартални улици в различни квартали на София.

Начевски уточни, че ул. „Иван Багрянов“ е с дължина около 700 метра, като се предвижда ремонт на тротоарните и пътните настилки, почистване и оформяне на отводнителната канафка. До края на месеца ремонтът на тази улица ще бъде завършен и на стойност около 200 хиляди лева.

Големите ремонти

Миналата седмица започна ремонта на площад Руски паметник. Той се изпълнява по график, каза зам.-кметът Любомир Христов пред ТВ7.

„Имахме първоначално предложени над 16 етапа като временна организация, преработени са до 8, като в момента се изпълнява първият етап”, обясни той.

„От 10 до 15 дни за етап са разпределени като график, за да може да се вместим в сроковете, които изпълнителят е оферирал и ние сме си поставили – именно преди началото на учебната година по-големите обекти трябва да бъдат приключени”, уточни Христов.

По думите му, в по-голямата част от целия площад „Руски паметник” ще има павета, единственото място, където те ще бъдат заместени с асфалтова настилка, са активните ленти за движение на автомобилите.

„До края на месец юли трябва да приключат всички ремонтни дейности по бул. „Александър Малинов” в ж.к. „Младост” и ще има вече по трите ленти в посока”, посочи още той.

Любомир Христов добави още, че късната есен планират начало на изграждането на кръстовище на две нива на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов”, а срокът за изпълнението е 11 месеца.

Строителни дейности се извършват и на три места по бул. „Цариградско шосе“.

Заради ремонта там огромна колона автомобили се е образувала по автомагистрала „Тракия” в посока към София. Задръстване има в разстояние на около 12 км след Вакарел, съобщиха от КАТ.

От полицията съветват пътуващите към столицата да използват алтернативен маршрут през Вакарел и Нови хан, въпреки недоброто състояние на този път. РЕКЛАМА Влизайки в София, автомобилите попадат в тапата на булевард „Цариградско шосе“, където ремонтите продължават и организацията на движението е променена.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: