В Лос Анджелис строят частна къща за 500 млн. USD

kushta

В Лос Анджелис започна строителството на къща, която ще претендира за най-скъпия частен имот в света и най големия в САЩ. Къщата, която строи филмовият продуцент Нил Ниями, ще се намира в Бел Еър. Разгънатата застроена площ на всички постройки в имението ще е 6900 кв.м. Известно е че спалнята на собствениците ще води към отделна SPA зона и гардеробиерна с обща площ 460 кв.м, а гаражът е предвиден за 30 автомобила. Едно от нещата, което ще отличава къщата от подобен тип луксозни постройки е, че ще разполага и с казино. Киносалонът оборудван с Imax, ще е за 45 зрители.

Имението ще бъде разположено на терен от 1.6 хектара на върха на хълм, откъдето се разкрива 360-градудова панорамна гледка към Тихия океан, Бевърли Хилз, Лос Анжелис и долината Сан Фирнандо. Проектът изисква мащабна предварителна подготовка. От парцела ще бъдат извозени 30 000 кубически метра земна маса. Строителството ще продължи 20 месеца, съобщава fakti.bg.

Досега най-скъпата къща, която е била обект на покупко-продажба в света е на стойност 221 млн. USD. Тя е извършена през 2011 г. от Christie’s International Real Estate. За момента най-скъпите имоти, които се оферират са замък във Франция – 425 млн. USD и мезонет в Монако – 400 млн. USD.

kushta

шиш,еиш

kushta

жяаожаожя

kushta

жьаожьаож

kushta

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: