pixel

200 млн. евро за малки пътища до 2020 г.

put

194 млн. евро са предвидени за пътища втори и трети клас до 2020 г., съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева на Националния форум Правителство – Бизнес. Терзиева определи като приоритет рехабилитацията на малките пътища. Тя цитира данни, според които 35% от пътната инфраструктура в страната е в лошо състояние. За да се възстанови, били необходими между 70 и 150 млн. лв. годишно.

Ще продължи работата по изграждането на магистрали и първокласни пътища, като се очаква до края на годината пускането на 90 км нови отсечки, отчете Терзиева. Сред тях ще бъде цялостно довършване на магистрала „Марица“, пускане на лот от „Струма“ и на западната дъга на софийския околовръстен път.

Министърът припомни, че вече е започнала реформата във ВиК сектора. До края на февруари-началото на март предстои приемането на водната стратегия, която ще помогне за правилното усвояване на евросредствата за сектора.

По досегашната Оперативна програма „Регионално развитие“ сключените договори са за 3,6 млрд. лв., или над 80% от всички средства, обяви още Терзиева.

Плащанията се увеличили със 136%, а нито лев не бил загубен.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: