Пловдив готви проекти за 1,35 млрд. до 2020 г.

пловдив

Интегрираният план за градско развитие на Пловдив ще бъде обсъден и приет от Общинския съвет на 13 декември. Това съобщи пред журналисти кметът Иван Тотев. Той уточни, че градът е разделен на три зони за въздействие, закъдето през следващите 7 години се предвиждат мащабни инвестиции, предаде БТА.

По думите му МРРБ е дало разрешение те да бъдат разширени с до 20 процента, а от своя страна общината добавя Северната индустриална зона, екопарк „Тракия“ и предпроектни проучвания за създаване на нов парк на площ 650 декара до съществуващия Гребен канал.

Заложените в плана проекти, които биха могли да се осъществят до 2020 година, са на обща стойност 1 350 000 000 лева, от които един милиард се предвижда да са частни инвестиции и около 400 милиона лева с различни източници на финансиране – европейски програми, фондове, републикански и общински бюджет. Авторите на плана определят като приоритетни за Пловдив три зони – с преобладаващо социален характер в Първа градска част, за публичност – транспортния ареал, и Зона с потенциал за икономическо развитие – специален терен в квартал „Гладно поле“.

Разработването на интегрирания план на практика спира проектирането и реализацията на парче на важни за града проекти. Той конкретизира ясно какво трябва да се случи в града до края на 2020 г. Освен това е задължително условие за финансиране на проектите от европейските програми и фондове.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: