„Island School“ в Хонг Конг

uchilishte

Архитектите от Schmidt Hammer Lassen представиха предварителните чертежи за новото „Island School“ в Хонг Конг. Работейки в сътрудничество с Thomas Chow Architects, Schmidt Hammer Lassen са проектирали училища сграда с много зеленина и дневна светлина, която създава създава оптимални условия за обучение. Устойчивият вътрешен „пейзаж“ ще има и силна връзка с околната природа, града и околните общности.

Schmidt Hammer Lassen Architects и Thomas Chow Architects наскоро спечелиха конкурса за дизайн на новото „island School” със своя „устойчив жизнен пейзаж“. Проектът ще замени съществуващото училище, построено през 1967 г. , запазвайки институцията, но с подобрени удобства и програма за развитие и разрастване. Schmidt Hammer Lassen предложиха план за пространства с много дневна светлина и конзолни етажи. Самата сграда се засенчва от едната страна и се отваря за дневна светлина от другата страна. Гъвкави класни стаи могат да се променят и да се адаптират в съответствие с нуждите на учителите. Училището ще бъде отворено за обществено ползване, когато няма учебни часове.

uchilishte

Вътре огромен атриум работи по протежение на училището свързва стаите с откритото пространство и града. Атриумът спомага за охлаждане на сградата и осигуряване на свеж въздух.

„Атриумът е сърцето на училището“, твърди Бярне Хамър, основател и партньор на Schmidt Hammer. „Със своите тераси, висяща зеленина и градини то функционира като пространство за неформални социални събирания, където учениците могат да се срещат и да си взаимодействат. Зеленината създава отпускаща атмосфера и допринася положително за учебната среда“.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: