pixel

Heatherwick Studio представи проект за озеленена, вълнообразна пергола в Токио

Heatherwick Studio

Архитектурната практика Heatherwick Studio представи плановете си за нова сграда със смесена употреба в Токио, Япония, която има за цел да създаде „град в рамките на града, пълен със зеленина“.

Heatherwick Studio

Тази сграда ще бъде първият проект на студио Heatherwick в Япония и ще бъде реализирана по поръчка на строителната компания Mori. Тя ще обхваща общо 6 000 квадратни метра площ. Строителството вече е започнало и се очаква да приключи през март 2023 г.

Heatherwick Studio

Цялостната дизайнерска програма ще включва офиси, резиденции, хотел, международно училище, магазини за търговия на дребно, ресторанти и културни съоръжения, които ще бъдат вплетени в тъканта на ежедневието, обхващащи работа, учене, отдих, общуване и релакс.

Heatherwick Studio

Използвайки „озеленена система, наподобяваща пергола“, студиото има за цел да създаде „уникално пространство, центрирано към хората“, като смесва различни елементи и създава собствен свят. Плановете ще обхващат площ от приблизително 8,1 хектара, подобна на тази в центъра на Рокфелер в Ню Йорк, и ще включват обширна зеленина на обща площ 24 000 квадратни метра, включително централен площад от 6 000 квадратни метра.

Heatherwick Studio

Физическите структури на проекта ще включват модерни сеизмични проекти и технологии, като специализирани електроцентрали ще доставят електричество за целия квартал. Проектът е предназначен да осигури безопасен град, който ще позволи на хората да продължат да живеят и работят дори в случай на голямо бедствие от мащаба на земетресението в Източна Япония.

Heatherwick Studio

Централното пространство, наречено „Green & Wellness“, ще позволи на хората от различните му общности да се събират и да се срещат. Значителна част от обекта, включително пространствата върху сградите на подиума, ще бъдат покрити със зеленина, за да се възползват от стъпаловидната архитектура. Ще има повече от два хектара зелено пространство, включително централния площад, създавайки градски оазис, изпълнен с дървета, цветя и водни басейни.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: