pixel

Жилищен блок с форма на кораб в Париж

paris

Жилищен блок с форма, наподобяваща кораб, и покрита изцяло с дървета, ще се появи скоро в Париж. Проектът е на Sou Fujimoto Architects и Manal Rachdi OXO Architects. Блокът ще е обвит в стъкло и е част от план за възстановяване на част от градската среда. Голямата стъклена структура ще е покрита с хиляди дървета и ще се намира в зоната Пършинг във френската столица.

Структурата ще има за цел да се простре по протежение на булевард Периферик. Вътре ще има апартаменти и социални жилища. Те ще са допълнени от читалище, детска градина и детски площадки за игра. Върху „кораба“ ще има цяла гора, положена върху мрежа от триъгълни бетонни плочи. Замислен като  естествена екосистема, блокът има за цел да въведе биоразнообразието в силно урбанизирания квартал на Париж, съобщава greentech.bg.

Над 800 предложения за 23 различни локации в града бяха предложени в рамките на конкурса. Журито избра 75 финалисти, а победителите бяха обявени преди няколко дни.

paris

ljljklgjk

paris

kfhjkfhjk

paris

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: