pixel

НПО-та искат промяна в планирането на метрото

metro

Третият метродиаметър е шанс метрото да е по-близо до хората, според инициативата „Граждани за София“ и „Граждани за устойчиво развитие“. Ескалаторите и влаковете за третия метродиаметър са по-съвършени технологично, по-близо са до скоростните трамваи, отколкото до големите влакове, каза на пресконференция в БТА Димитър Димитров, представител на гражданските организации.

Те обаче настояват да се спре строителството на третия метродиаметър, за да се преосмисли планирането на метрото като цяло.

Според инициаторите влаковете може да не спират на 10 от 34-те досегашни спирки, а няколко станции могат да се преместят. Така разстоянията между станциите, някои от които сега са много кратки, ще са оптимални и влаковете няма да се амортизират от честото спиранe, съобщава dir.bg.

С промяната на местата на част от станциите ще се постигне т.нар. метроринг и ще се предотвратят задръстванията в центъра на града, смятат от двете граждански организации.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: