Бум на разрешителните за строителство

razreshenie

Издадените от общините разрешителни за ново строителство на жилищни сгради се увеличават значително на годишна база през първото тримесечие на 2014 г. Броят на започнатите строежи обаче отбелязва далеч по-слаб ръст. Това показват данните на националната статистика.

През първите три месеца на годината общините са издали 1015 разрешителни за строеж на жилищни сгради, което е с 32,9% повече от същия период на 2013 г. Броят на жилищата в тях се увеличава с 80,7%, а общата им площ – с 69%.

Но началото на годината не е време за започване на строителство и това се потвърждава от статистиката. В сравнение с първото тримесечие на 2013 г. броят на започнатите през 2014 г. нови жилищни сгради се увеличава само с 26,3%, броят на жилищата в тях – с 6,8%, а площта им – с 21,9%.

При административните сгради няма голямо разминаване между броя на издадените разрешения и самото строителство. Броят на разрешенията се увеличава с 37,5%, а самото строителство – с 36,4% на годишна база.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: