pixel

Законно строителство до самия бряг на морето?

stroej na plaja

Източник: novanews.bg

Законно строителство до самия бряг на морето. Обектът се намира в района на Варна, местност Фичоза (КЗ „Прибой“), точно под комплекса от бунгала „Райски кът“. Според информационната табела това ще бъде „комплекс сгради за сезонно обитаване“, с паркинг естествено.

Има си разрешително за строеж (пак според табелата), но искам да попитам какво е законовото отстояние за строеж спрямо брега на морето? Допустимо ли е да се строи каквото и да било, при условие, че районът е свлачищен от години и всяка зима има нови очевидни свличания на земна маса?

В този район има поне четири почивни бази с бунгала, дали е необходим още един комплекс, при условие, че всички ще ползват тази безкрайно малка ивица пясък? Местността Фичоза се намира в близост до местността Паша дере, откъдето пък ще преминава „напълно безопасният и екологичен път“ на „Южен поток“.

Ще остане ли поне едно парченце природа или алчността и глупостта ще успеят да съсипят красота, създавана с години от майката природа?

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: