pixel

Нов строеж подкопава основите на два блока в Бъкстон

stroej borovo

Отново сме свидетели на безпрецедент строеж на нов блок в зелените площи на  квартал в София. Кварталът е Бъкстон, потърпевшите са жителите на блок 35 и блок 30. Освен „дребното нарушение“ – унищожаване на зелените площи, с въпросният строеж се подкопават основите на два блока, като има огромен риск от напуквания и срутвания, вследствие строителната дейност.

stroej borovo

Никой от живущите в блок 30, вх. А не е питан или давал своето съгласие за строеж на сграда на калкан. Никой не е виждал проекта за новата жилищна сграда. От снимките се вижда, че багерите копаят в основите и на двата блока. От работниците съседите са разбрали, че новата сграда ще има две подземни нива, което означава, че изкопа ще слезе под основите и на двата панелни блока. Това може да е изключително опасно и се извършва без да е съгласувано с никой от живущите. И двата блока са с панелна конструкция, като единия е построен през 1969 г.

stroej borovo

Хората от въпросните два блока са силно травмирани от непоносимите вибрации, причинявани от извършваните в основите на блока изкопи. По-голямата част от обитателите са възрастни и твърдят, че през деня обстановката е като при земетресение. Няколко души, временно напуснаха своите жилища и се настаниха при роднини. За да може да се започне този съмнителен строеж, цяло лято кипи подготовка свързана с изместване на канализацията и парната инсталация на квартала. Цялата тази дейност се извършва в общите зелени площи пред двата блока, като се унищожава, граденото с години.

stroej borovo

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: