Събарят напълно рухналата къща в ”Симеоново”

ruhnala kushta

Къщата в столичния квартал „Симеоново“, която вчера рухна наполовина при смяна на дограма, не е имала бетонни колони. Тя ще бъде напълно съборена. Двамата пострадали работници са били в къщата, за да демонтират прозорците, обясни пред Нова телевизия собственикът на сградата. Самият той бил на място, но половин час преди индидента отишъл в центъра на Симеоново.

Работниците му се обадили и казали, че половината къща е рухнала при демонтажа на единия прозорец, който бил под трегер.

„Предполагам, че това се е случило при клатенето на прозореца. Не са разбивали стена. Къщата е строена през 70-те години, тогава не е имало необходимите бетонни плочи”, каза собственикът на сградата, която купил през 2010 г.

Днес е извикан в районното кметство да представи всички необходими документи за къщата.

Вчера е била извършена проверка от районната администрация. Оттам коментираха, че най-вероятно инцидентът се е случил при смяната на дограмата, защото няма изградени бетонни колони, носещите колони са тухлени. При демонтирането има вероятност една от тях да е била счупена.

Вече са дадени предписания на собственика. Сградата трябва или да бъде укрепена, или да бъде съборена. Укрепването й обаче ще излезе твърде скъпо, така че собственикът на сградата не вижда друг вариант освен да я събори.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: