pixel

Строят 5-звезден затвор

затвор

В края на тази седмица в пресата бяха публикувани снимки на новия затвор в белгийския град Харен. Ако трябва да му се постави категория, подобна на тази при хотелите, то той ще се причисли към групата на 5-звездите постройки. Особеното на затворническия комплекс са не само архитектурата и комфортът, но и огромното пространство, предвидено за разходки.

Независимо, че строителството на затвора ще започне през 2015 г., още сега може да се каже, че той прилича повече на летен лагер за отдих, изграден предимно от дърво, отколкото на място за излежаване на ефективни присъди.

харен

От петте предвидени корпуса, три ще бъдат за мъже, а две – за жени. Капацитетът на затвора е 1200 души. Предвижда се да има също така психиатрична клиника и секция за младежи.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: