pixel

Проверяват качеството на пътищата в гаранция

тракия

Източник: bnt.bg

Изграждането на магистрали остава приоритет и при правителството на Пламен Орешарски. Това каза в студиото на „Денят започва“ министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

До края на този месец се очаква да бъдат финализирани документите на магистрала „Струма“ и след получаването на разрешителното ще започне изграждането й, потвърди министър Терзиева. До 15 юли ще приключи строежа и на последния лот от магистрала Тракия. Предстои обаче преосмисляне на финансирането, с цел отделяне на повече средства за първокласните и по-малките регионални пътища.

„В момента съм възложила на Агенция пътна инфраструктура да ми направи един списък с всички проекти, всички пътища, които са в гаранционен срок . Макар че те ги контролират на практика, аз искам да знам кои са тези пътища и да направим един специален контрол върху тях, да видим има ли проблеми в качеството на изпълнението. И ако има, моментално да бъдат отстранени от изпълнителя за негова сметка. Сега ще предприемем мерки – мислим по възможност за стъпаловидно увеличаване на ежегодните пари, необходими за ремонти рехабилитация на тези пътища, за да спрем това силно амортизиране на пътищата“ – заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: