pixel

Прекратен е договорът с концесионера на „Каваците-север”

каваци

Източник: 24chasa.bg

Правителството прекрати концесията на Teрем АД за морския плаж „Каваците-север“ заради неизпълнение на задълженията, съобщи правителствената информационна служба. Договорът е сключен през 1999 г.

Проверки на място показали, че концесионерът не е осигурил спасители, не е обезопасил прилежащата акватория, не е гарантирал здравно и медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане. Не е осигурено и предоставянето на плажни принадлежности, както и опазването на обществения ред, здравето, имуществото и спокойствието на плажуващите.

Концесионерът не е превел на държавата и 10 хил. лв., които дължи на концесионно възнаграждение.

След като договорът бъде прекратен формално, Министерството на регионалното развитие ще обяви процедура за избор на нов концесионер.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: