Премиерът откри реновиран подход към Царевец

Бойко Борисов

Източник: dartsnews.bg

Премиерът Бойко Борисов откри реновирания подход към крепостта Царевец във Велико Търново. От 1970 г. не е правен ремонт на площада на Царевец, обясни кметът Даниел Панов. Според него след ремонта може да се очаква да се увеличи потокът от туристи. Ще бъде облагородена и инфраструктурата, свързана с крепостта.

1,275 млн. лв. са били усвоени за ремонта на площада. Общата стойност на проекта е близо 6,257 млн. лв. Тепърва предстоят ремонти, реставрация, консервация и експониране на църквата „Св. Иван Рилски“, храм „Св. Св. Апостоли Петър и Павел“, Владишкия мост и оборудване на панорамна тераса.

Борисов заяви, че са усвоени много средства по оперативна програма „Регионално развитие“. Той е минал по пътя Твърдица – Елена, за да види как вървят ремонтните дейности там. И посочи, че половината от пътя е готов и до края на ноември отсечката ще бъде отворена.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: