pixel

Над 32 милиона лева европари за община Велико Търново

лиляна павлова

Източник: cross.bg

Над 32 млн. лв. по ОП „Регионално развитие” са влезли в община Велико Търново. Това съобщи в старопрестолния град министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време откриването на реновирания площад пред крепостта „Царевец”. Средствата са усвоени за подобряване инфраструктурата на болницата, на училища, на детски градини, здравна социална и културна инфраструктура и на пътна инфраструктура.

Министър Павлова съобщи още, че още през следващата година Община Велико Търново да бъде бенефициент на един много важен проект за подобряване на градска среда. Чрез този проект още улици и детски площадки ще бъдат реновирани и рехабилитирани с 5 млн. лева от оперативната програма. „Градът получи и сериозна инвестиция, за да разработи своя интегриран план за градско развитие и възстановяване, където вече има очертани зони, за да може да бъде наш конкретен бенефициент и в следващия програмен период целенасочено да предоставим инвестиции в града за подобряване на градската среда, образователната, но разбира се и на туристическата инфраструктура”, подчерта министър Лиляна Павлова.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: