Асансьорите с паник бутони

asansiori

До края на годината асансьорите трябва да бъдат снабдени с бутон, осигуряващ директна връзка между кабинката и поддържащата съоръжението фирма.

„Ще се монтират бутони първо на обществените, а след това и на жилищните сгради. С едно натискане на бутона човек, който закъса в асансьора, ще може да се свърже с поддържаща фирма. Това е много важно от психологическа гледна точка, защото когато човек заседне, започва да се притеснява и да търси начин да излезе“, обясни на пресконференция главният изпълнителен директор на Инспекцията за държавен и технически надзор Димитър Михайлов.

Паник бутони се монтират задължително на всички новоинсталирани асансьори от 2012 г. насам, а оскъпяването е между 100 и 200 лева.

Ще бъде направена и паспортизация на всички асансьори, като те ще имат персонален номер и ще бъдат вкарани в електронен регистър.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: