pixel

От 2016 г. спира отчитането на топлоенергия на кубатура в ЕС

топлоподаване

Източник: publics.bg

От 2016 г. отчитането на топлоенергията на кубатура ще бъде забранено. Това ще стане с промяна на директивата на Европейския съюз за енергийната ефективност. Директивата отчита, че уредите за дялово разпределение спестяват от 25 до 30 на сто от потребяваната топлоенергия, обясни управителят на една от фирмите за топлинно счетоводство Милена Стоянова, цитирана от БНР.

„Това е така, защото всеки може сам да управлява начина на ползване на отопление. Преди, когато се отчиташе на обем, за да стане по-хладно, защото всички получават абсолютно еднаква топлина, се отваря прозорецът. Сега не е така“, коментира Стоянова.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: