pixel

Метрото по трасето до летището е готово на близо 40%

Bratoev metro

Изпълнението на строителството на метрото по трасето от бул. „Цариградско шосе“ през кв. „Дружба“ до летището е около 38%. Това разкри в за Фокус инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД.

„В края на годината, строителството трябва да достигне около 95% и в началото на следващата година да почнем постепенно единичните изпитания и комплексните изпитания, за да може през април 2015 г. участъкът да бъде готов за експлоатация, както е по договорите и графиците за строителство“, посочи инж. Братоев.
Трасето е дълго 5 километра и по него ще бъдат изградени 4 метростанции. „Строителството е в напреднал стадий. През лятото ще започнат архитектурата и монтажът на оборудването и на системите за управление и функциониране“, добави той.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: