pixel

Първи сме по спад на строителството в ЕС

строителство

Източник: expert.bg

През май в България е регистриран най-голям спад на строителството в целия ЕС, показват данни на Евростат. С 4,2% се е свил отрасълът у нас на месечна база. На второ място след нас по негативния показател са Полша и Словения със спад от 2,8 на сто, а на трето – Германия с намаление от 2,6 на сто.

Повишения в строителството на месечна база се регистрират в Испания Румъния, Швеция и Нидерландия. Въпреки че отрасълът отбеляза растеж през април, месец по-късно спад има и в еврозоната (с 0,6%), и в целия ЕС (с 0,5 на сто).

На годишна база – спрямо май 2012 г. – най-големи понижения на строителството има в Полша (-28,6%), Чехия (15,5%), Португалия (12,9%) и Словакия (12,1%). Увеличение пък има в Унгария, Испания и Швеция. С по близо 5 на сто се е свило строителството в сравнение с миналата година в еврозоната и в целия ЕС.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: