pixel

Губим по ОПОС 29 млн. евро

европари

Източник: vestnikstroitel.bg

Към края на 2013 г. очакваните загуби по Оперативна програма “Околна среда” са в размер на 29 млн. евро. Това заяви по време на изслушване в парламентарната Комисия по европейските въпроси и контрол по европейските фондове министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. Тя отбелязва, че цифрата може да се намали, ако всички тръжни процедури се изпълнят, включително и заводът за отпадъци в София.

Според нея прогнозата на ЕК е за 103 млн. евро загуба по ОПОС, като стойността е била посочена преди КЗК да върне търга за завода за отпадъци в столицата. „Ако отпаднат от финансиране някои от големите проекти, сумите могат да станат и много по-големи, заяви Михайлова. Тя каза, че се очаква официално писмо от ЕК, в което да се потвърди промяната на правилата, свързани с отпадането на плащането на ДДС за водните проекти.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: