pixel

Вдигат небостъргач на мястото на хотел “Рила”

хотел рила

Източник: dir.bg

Бизнес сграда на 18 етажа ще бъде построена на мястото на сегашния хотел „Рила“ в София. Това стана ясно на обсъждане на Устройствения план за регулация и застрояване на зона „А“-юг в район „Средец“, съобщи в. „Стандарт“. Осъществяването на проекта по построяването на небостъргача не е противозаконно, бе мнението на арх. Теодор Теодоров.

Единствен инвеститор на проекта е Васил Божков, но е възможно да се появят и други кандидати, казаха архитектите.

Около хотела се предвижда да се направи разширение с цел увеличаване броя на паркоместата. На обсъждането стана ясно, че се предвижда и изграждането на два подземни паркинга в София – под пл. „Александър Батенберг“ и под пл. „Народно събрание“.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: