pixel

HTU-S релси за сигурно свързване на стоманени трапецовидни листове и бетон от Halfen

Бетонираните HTU релси са създадени за фиксиране на трапецовидни листове с анкери или самонарязващи се винтове. Релсите са се превърнали в стандартно решение за строителните специалисти. Благодарение на оптимизираната геометрия, новото поколение на класиката без заварени анкери вече може да се използва по-икономично. Възможно е натоварване както в напречна, така и в надлъжна посока.

halfenНовата HTU-S релса от немската компания Halfen е особено надеждна. Тя осигурява сигурно закрепване с помощта на специалната форма на компонента, а именно висок 25-метра, самозакрепящ се и структуриран профил. Благодарение на ниската строителна височина и липсата на заварени анкери, релсата може да бъде вградена отвън в бетона. По този начин се предотвратяват сблъсъците със съществуващата армировка на компонентите.

halfenПълненето на стиропора в релсата по време на монтажа на трапецовидните листове гарантира, че свредлото или свредлото на винтовете не удрят в бетона. Несложната инсталация осигурява прости работни процеси. Лесният монтаж на горещо поцинкованите релси ги прави бързо и икономично решение за закрепване на трапецовидни листове и касетъчни профили с самонарезни винтове. Освен това е възможно просто скъсяване на релсите до желаните дължини, без да се налага да се обръща внимание на разстоянията на закрепяне, както в предходните варианти. При полагане се препоръчва да се поддържа разстояние между отделните профили до 20 mm.

За повече информация: Halfen

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: