pixel

През 2013 голяма част от строителните обекти в Бургас са били училища и детски градини

burgas

Като година наситена с много ангажименти, свързани както с рутинната поддръжка на инфраструктурата в Бургас, така и с реализацията на нови проекти, определи отминаващата 2013 година зам.-кметът по строителство в община Бургас Костадин Марков.

Марков коментира, че усилията на общината са били непрекъснати при поддръжката на улиците, маркировки, осветление и зелената система в града.

„Огромно бе напрежението и при реализацията на проекти с европейски средства. Имаме много завършени, но и много започнати такива. Получава се един непрекъснат цикъл и не може с категоричност да се каже, че тази година сме направили това, а догодина онова, тъй като обектите се изпълняват от година за година“, каза още Марков.

По думите му хубавото е, че има много работа. „Дано да я свършим качествено и да имаме минимални санкции”, допълни той.

Едни от важните проекти,  които са приключили през тази година, са водният цикъл на квартал „Меден рудник”, проектът за остров Анастасия като туристическа атракция и обновяването на мостика – символът на град Бургас.

„Това са все обекти, свързани с европейски средства”, посочи Марков.

През годината голяма част от строителните обекти са били училища и детски градини, във връзка с подобряване на тяхната енергийна ефективност. Започнато е изграждането на регионалното депо, изградени са две спортни зали. В момента се строи в комплекс „Меден Рудник” голям закрит плувен басейн. През 2013 г. стартира и изграждането на водните цикли на кварталите Банево, Ветрен, Горно Езерово.

focus-news.net

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: