Строи се първия в света град с контрол на климата

grad s kontrol na klimata

 Разбира се, подобна екстравагантна идея ще бъде реализирана в Дубай. Там ще бъде построен град в града, който ще се намира в близост до автомагистралата Sheikh Zayed Road. Общата разгъната застроена площ на Mall of the world е 4.5 млн. кв.м. и в него ще се намира най-големия търговски център в света с РЗП 743 000 кв.м. До него ще бъде разположен най-големият закрит тематичен парк в света, покрит със стъклен купол. Куполът ще се отваря през зимните месеци, за да може да се осигури комфортна температура през цялата година.

Допълнителните услуги, които ще се предлагат са: SPA зона, която ще развива медицински туризъм, културна зона, както и хотелски комплекс с 20 000 стаи.
Очаква сеq след като бъде пуснат в експлоатацияq центърът да привлича годишно 180 млн. туристи от цял свят.
Проектът няма да се отрази на цените на апартаментите в Дубай, тъй като в близост до Sheikh Zayed Road няма жилищни сгради. Това върху, което може да повлияе е върху дейността на разположените в близост до него хотели, коментират специалисти.
Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: