pixel

Новият план на Царево се препъна в КЗК

tzarevo

Сагата с устройствения план на Царево пак се заплита, след като вчера Комисията за защита на конкуренцията спря обществената поръчка на регионалното министерство за изработване и екооценка на плана. Това е станало по искане на фирма “А.С.А.” ЕООД, чийто управител е арх. Калин Тихолов.

Той е автор на предишния скандален план на Царево, който предвиждаше застрояване на част от парк “Странджа” и увеличаване на леглата в Царево с 43 000. Планът беше оспорен от природозащитници, а ЕК започна наказателна процедура срещу България. Заради обществения натиск през март регионалното министерство обяви поръчка за нов план.

Недостатъкът в търга е, че се допуска класиране дори на участник, който е представил непълно техническо предложение, което противоречи на закона, установила КЗК.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: