pixel

Министерство на инвестиционното проектиране със собствен сайт

min

Новосъздаденото Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) вече има собствен сайт, съобщиха от пресслужбата на ведомството. От него могат да се научат подробности за структурата, задачите и ангажиментите на ръководството на министерството.

В някои раздели като: обществен съвет, национален експертен съвет и бюджет обаче излиза съобщение „В момента липсва съдържание за тази страница“. Празни са и секциите с ормативни актове, обяви, изпълнение на проекти и др.

От „Новини“ става ясно, че министерството е дало зелена светлина за инвестиционни проекти на обща стойност 134.3 милиона лева. Като приоритетна задача на новата структура се посочва „ефективен контрол на строителството на обекти с национално значение и строежи с индикативна стойност над 10 млн. лв“.

Има и данни за работата на Дирекцията за национален строителен контрол за петте месеца на годината – над 30 000 сигнала, 3729 проверки, установени 47 нарушения на ЗУТ и глоби за 271 850 лева. Като бъдещи задачи се посочват изготвянето на кадастрални карти на 13 областни града и Черноморието, изработването на нова, адекватна на съвременните изисквания жилищна политика и подготвянето на нови закони за устройственото планиране и строителството,

Акцентите от новината присъстват в края на документа и на английски. В секцията „Медии“ присъстват две интервюта на министър Иван Данов, но не и публикации за работата на министерството.

Източник: standartnews.com

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: