pixel

Инфрачервени прожектори монтират на Мостика

burgas

До седмица се очаква Мостикът в Бургас да бъде отворен за посещения. Той ще бъде оборудван с инфрачервени прожектори срещу вандали.

Главният архитект на община Бургас Веселина Илиева каза пред „Фокус“, че на Мостика се правят последни довършителни дейности, както и на пространството пред него. Основните строителни дейности приключиха.

„В момента цялата конструкция е стабилизирана, така че да се гарантира нейният живот в следващите минимум 20 години“, каза арх. Илиева. Подменени са изцяло настилките по целия мост. На него могат да се видят надписи Via Pontika.

На предмостовото пространство ще има пейки и сцена, където да се провеждат различни прояви.
Извън рамките на проекта за ремонт на Мостика, общината е намерила допълнително финансиране за реконструкция на площадките наоколо, така че всичко да е в един стил.

Инфрачервените прожектори, които ще се монтират, са с ниска консумация на ел. енергия, съобщиха от община Бургас.

Покриват голяма площ и излъчват невидима за човешкото око светлина. Тази светлина обаче е „видима“ за камерите, монтирани на моста.

Специализираната техника е безопасна за зрението. Основната цел на новото устройство е да осигури максимална безопасност на посетителите и да предотврати евентуални посегателства.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: