pixel

Висококачествена гипсова мазилка в силози от „Теразид“

terazid

Гладкост, здравина и белота – това са основните показатели за качествена гипсова мазилка, изпълнена при спазване на технологичните особености при работа.

„Гипсова мазилка X-Top 2000” на „Теразид” ЕООД е висококачествена суха смес за машинно полагане на еднослойна вътрешна мазилка по стени и тавани, преминала различни изпитвания и стандартизация. Подходяща е за полагане върху всички строителни основи. Нормалната дебелина на нанасяне на мазилката e до 20 мм, като се съблюдава минимална дебелина 10 мм. При необходимост от изравняване на големи неравности специалистите препоръчват използването на „Вароциментова мазилка Теразид”.

– За вътрешно приложение;
– Постоянно високо качество;
– Лекота при работа;
– Продукт от природен гипс;
– Оптимална паропропускливост;
– Професионален продукт за гладки стени.

terazid

За качествена и здрава гипсова мазилка осигурете:

1. Проверка на качествата на основата
Основата трябва да е чиста, здрава, без мазни петна или изсолявания. Погрижете се стените и таваните да са обезпрашени и да няма фуги, по-големи от 5 мм.

2. Подходящи работни условия
Проверете дали влажността и температурата в помещенията отговарят на посочените в Технологичната карта на продукта. Сведете до минимум възможността за въздушни течения. Да не се работи без монтирана дограма.

3. Грундиране на основата и свързани продукти
Нанасянето на подходящ според основата грунд /”Теразид G-22 Бетонконтакт” върху бетон/ подобрява свързването и заздравява гипсовата мазилка. Той играе ролята на свързващо звено и в същото време изравнява попиващата способност на основата и осигурява равномерно съхнене на мазилката.

4. Регулиране на водата
Подаваната вода трябва да е в количество, което да даде максимално рядка консистенция, при която няма свличане на материал по стената. Това дава възможност за последваща лесна обработка на мазилката.

5. Спазване на технологията на нанасяне

Гипсовата мазилка се нанася на хоризонтални ивици, като дюзата е настроена да пръска на „тясна метла“.

terazid

Граничните зони между различни основи /тухли и бетон например/ или прокопани инсталационни канали се армират. Армирането се извършва, като се нанася слой с дебелина 2/3 от дебелината на мазилката и в него се влага армиращата мрежа. Следва полагане „мокро в мокро“ на втори слой до дебелината на мазилката.

След нанасянето гипсовата мазилка се изтегля и заглажда с Н-мастар. Изчаква се около 60 мин. и се отсича с трапецовиден мастар.

Следващата операция е заглаждане с „пеперуда“, като остърганият по време на отсичането материал се използва за запълване на неравности и дупки в мазилката.

Когато мазилката е достатъчно „дръпнала“, се обработва с дунапренова пердашка, след което отново се заглажда.

Така подготвената стена е идеална основа за следващите операции: шпакловане шкурене и полагане на латекс.

Доставка

За улеснение на своите клиенти „Теразид” ЕООД предлага доставка на гипсовата мазилка в силозна техника директно на строителния обект.

В зависимост от обемите и организацията на работата на обекта ние можем да предложим и доставка на „Гипсова мазилка X-Top 2000” в хартиени торби от 25 кг. на палети.

Теразид

Теразид e водещ български производител на висококачествени бои, мазилки и топлоизолационни материали. Теразид съчетава традициите в производството на строителни материали с високите стандарти за качество. Дружеството притежава сертификат за качество ISO 9001:2000 и сертификат по БДС за цялостна фасадна интегрирана система за топлоизолация.

Прочетете също: