pixel

Нов проект на Аткинс в Гуанджоу – Китай

kitai

Аткинс разкри смел нов проект за търговски комплекс в китайският град Гуанджоу. Състоящата се от три обема, разработка включва две сгради, наподобяващи плаващи прозорци и 208-метрова кула, така че при поглед от дистанция, целият ансамбъл оформя числото 001. Тази фигура символизира Гуанджоу в ролята му на първия китайски град, отворен за международна търговия, като важно пристанище по маршрута на древния Път на коприната.

Старшият директор на дизайна от Аткинс, КИ Чеунг обяснява: „Нашият дизайн има поразително визуално въздействие, осигурявайки на обитателите и цялата общност зад проекта, максимално широк поглед върху спиращата дъха гледка към река Джудзян. Смесихме зелени архитектурни принципи за дизайн, като засенчване и вентилация на сградите, за да осигурим защита от слънцето и дъжда, типични за тази гореща и влажна част на южен Китай.”

Клиентът за този проект е China Communications Construction Company (CCCC), с която Аткинс подписа споразумение за глобално стратегическо взаимодействие през април 2014. Схемата „Прозорецът на Гуанджоу” ще създаде офис удобства за града от най-висок клас с панорамен изглед. Ръководителят на проекта от страна на CCCC Шу Гуанг сподели, че концептуалният дизайн на Аткинс демонстрира важността на Гуанджоу като своеобразен портал към Китай за останалия свят. Оформените като прозорци сгради рекламират имиджа на града като важна точка за вноса и износа на Китай.

kitai

яажояьа

kitai

Източник: arhitektura.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: