pixel

Офис на бъдещето

офис

Източник: fakti.bg

Една от големите холандски компании – Eneco, създаде уникален офис. Той е разположен в Ротердам и е пример как трябва да изглежда съвременното работно помещение.

Сърцето на корпорацията е с площ 25 000 кв.м – атриум, от който служителите и гостите на фирмата могат да се озоват на рецепцията или в конфетната зала. Също така има редица зали за провеждане на неформални срещи, кът за отдих и ресторант.

Работните помещения наподобяват малки острови. До голяма степен това усещане се дължи на цветовото съчетание, което са използвали специалистите от архитектурната компания Hofman Dujardin Architects и Fokkema & Partners.

озеленяване

В офиса на Eneco е използвано т.нар. „вертикално озеленяване”: стените, някои работни помещения и част от фасадата са украсени с пълзящи растения. Според архитекти, на белия фон, покритите с растения стени изглеждат като „живи” платна. Това придава на офиса неповторима атмосфера, която повишава работоспособността на служителите.

Дизайнерите са се погрижили и за енергоефективността на сградата, въпреки, че поддръжката на 14-етажната сграда излиза скъпо. За да се намалят разходите на южната стена и на покрива са поставени слънчеви панели. Така Eneco, която се явява една от най-големите компании производители на електроенергия и доставчик на природен газ в Холандия, дава пример за разумно използване на природните ресурсите.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: