pixel

Във фейсбук се появиха снимки от незаконното строителство на „Яйлата

незаконен строеж

Източник: trud.bg

Във фейсбук се появиха снимки на строителството в археологичния резерват „Яйлата“, което предизвика през последните дни недоволство в социалните мрежи. Те са качени от бившия директор на природен парк „Витоша“ Тома Белев и са сред най-споделяните в социалната мрежа.

„Докато гражданите гласуват, лудите си лудуват. Това е строеж в архелогичен резерват Яйлата (изключителна държавна собственост съгласно чл. 18 на Конституцията) и защитените зони Калиакра и Комплекс Калиакра. Ако Конституцията не може да спре унищожаването на природното ни и културно наследство за каква правова държава говорим?“, е написал той под едната от снимките. 

На нея се вижда как голям брой хора участват в строителството на нов обект, който изниква на брега на морето.

„Това за контролните органи и гл. архитект на Каварна се води „Възстановяване на покривна консрукция и зидария на рибарска хижа“. Няма ли кой да им обясни, че нито е възстановяване, нито е покривна конструкция, нито е зидария, нито е рибарска хижа“, пише още Белев.

„Труд онлайн“ се свърза с Тома Белев, който позволи да използваме снимките с уточнението, че техен автор е друг човек, който е пожелал да запази анонимност.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: