Жалба срещу трамвая през Борисовата градина

borisova

Жители на „Изгрев“ и „Дианабад“ изпратиха жалба до кмета на София заради трамвайното трасе в Борисовата градина.

Сдружение „Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт“, както и инициативните комитети на живеещите в столичните квартали „Изгрев“ и „Дианабад“, изпратиха жалба докмета на София Йорданка Фандъкова и до областния управител Росен Малинов.

В жалбата се настоява да бъде върнато за ново разглеждане от Общинския съвет на решението за одобряване на трамвайното трасе в Борисовата градина, предаде БНР.

Протестиращите срещу това трасе, заради което ще бъдат изсечени десетки дървета от парка, наричат бъдещата линия „Трамвай – Безумие”. Аргументите им за ново обсъждане от общинските съветници на София са свързани с редица законови нарушения, включително озаконяване на незаконно строителство каквото е, според авторите на жалбата, разширението на бул. „Симеоновско шосе“, извършено през март.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: