pixel

Ремонти за над 1 млн. в училища и градини във Варна

datska gradina

Ремонти за над 1 200 000 лв. се правят в 35 училища и 30 детски градини на Варна за подготовка на материалната база за новата учебна година. Това съобщават от общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”, цитирани от пресцентъра на Община Варна.

317 779 лв. от парите са целева субсидия за училищата от държавния бюджет, останалите средства са от местната хазна.

За периода януари – юни са изразходени 349 075 лв., като 32 145 лв. от тях са за детските градини, а 316 930 лв. – за училищата.

До 30 юни по-голяма част от ремонтите в училищата са планирани и се извършват през месеците юли и август. По информация от училищните ръководства за този периода са планирани следните ремонтни дейности – частична смяна на дограма в 7 училища, частична хидроизолация на покриви на 9 сгради, топлоизолация в 3, ремонт на санитарни възли в 5 училища, смяна на водогрейни котли и елементи от отоплителните инсталации в 4 обекта и изграждане на пожароизвестителни инсталации и евакуационно осветление в 3 училища.

Ремонт на училищните столове ще има в 5 учебни заведения, средства са предвидени и за обновяване на дворовете. Ремонтите за осигуряване на условия за целодневна организация на обучение са 390 000 лв. и включват смяна на дограма, шпакловки и измазване на стаи, частичен ремонт на електрическите инсталации, ремонт на санитарните възли, ремонт на дворни съоръжения.

Планирани са ремонтни дейности по хидроизолация на покриви в 8 градини, боядисване на помещения, подмяна на дограми, изграждане на пожароизвестителни инсталации и евакуационно осветление в 18 забавачки, смяна на водогреен котел, топлообменник, горелка –в 3 градини и ремонт на санитарни възли и частична подмяна на ВиК инсталации в общо 14.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: