pixel

Расте строителството в Кипър

rust

Със 17% се увеличило строителството в Кипър през първото полугодие на тази година в сравнение със същия период на миналата. От януари до юни са издадени разрешителни за започване на изграждане на 458 050 кв.м жилищни, офисни, търговски и логистични площи. Инвестициите са на обща стойност 512.2 млн. EUR. От тях 349 279 кв.м са жилищни площи, което е ръст от 26% в сегмента. Вложенията са на стойност 343 млн. EUR.

По отношение на нежилищното строителство там ръстът е незначителен – 0.6% през първото шестмесечие на тази година спрямо същия период на миналата година. В Кипър започва изграждането на 101 473 кв.м площи като инвестираните средства са на стойност 101.4 млн. EUR.

От началото на година расте не само строителния сектор, но и цената при вече съществуващия сграден фонд. Причината е високият интерес към имоти от страна не само на местното население, но и на чужденци, съобщава fakti.bg.

Кипър е една от държавите, които най-късно излязоха от имотната криза. Близо 4 години местният пазар не успя да привлече чуждестранни купувачи. Едва от края на миналата година започна лек ръст на търсенето на броя сключени сделки.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: