pixel

Вдигат стадион за 5 милиона лева в Чипровци

Чипровци

Източник: 24chasa.bg

В китния град Чипровци строят стадион за 5,3 милиона лева. Мащабният проект е защитен по програмата за развитие на селските райони. Предвижда се в спортния комплекс да има и съблекални, нови трибуни, две нови административни сгради и два басейна за деца и възрастни. Освен това се изгражда и волейболно и баскетболно игрища, уточни кметът Анатоли Първанов.

Това лято Чипровци се е превърнал в спортна площадка. Още 1,7 милиона лева се влагат за ремонт и изграждане на тротоари, улично осветление и улична мрежа в централните части на Чипровци, Железна и Мартиново. Проектът е финансиран по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“ от програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. , подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, дъполни кметът.

С 380 000 лева, спечелени от еврофондовете се предвижда да се построи атракционен парк „Приключенци“ в Стара планина до останките на Гушовския манастир. Очаква се той да се превърне в притегателен център за провеждането на летни ученически лагери и зелени училища.

С още 380 000 лева ще бъде построен Център на занаятите в Чировци. В него туристите ще бъдат запознати с методологията на приготвянето на прочутите кори за баница, които местните наричат „обги“, традиционни чипровски гозби и биосладка с диви плодове от Балкана.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: