pixel

Ремонтират 61 училища и детски градини в София

детски градини

Източник: 24chasa.bg

Тази година ще бъдат ремонтирани 61 училища и детски градини в София, съобщи заместник-кметът Ирина Савина на пресконференция, на която беше представена програмата за модернизация на детски и учебни заведения в София през 2013 г.

По думите на Савина общата стойност на планираните дейности е 8 млн. лева. От тях 3,6 млн. лева са за укрепителни мероприятия и ремонтно-възстановителни работи в 25 детски и учебни заведения, а 2,3 млн. лева са предвидени за внедряване на мерки за енергийна ефективност в 12 училища и градини.

Останалите 2,1 млн. лева са за извършване на предварителни ремонтни дейности в 26-те обекта, включени в проекта за енергийно обновяване по МФ „Козлодуй“.

Тези дейности са извън обхвата на проекта и се финансират изцяло от Столична община, но реализацията им е от съществено значение, за да бъде постигнато цялостно обновяване на детските и учебни заведения.

Същинските мерки за енергийна ефективност ще бъдат реализирани през летните месеци на 2014 г.

Почти всички ремонтни дейности ще приключат преди началото на новата учебна година. Само в 5 детски градини и 2 училища ремонти ще се извършват и след 15 септември, но вече е създадена необходимата организация с оглед нормалното протичане на учебния процес в училищата и посещаемостта в детските градини.

„В 3 от обектите ремонтните дейности няма да пречат на провеждането на занятия, тъй като ще се извършват в помещения, до които учениците и децата нямат достъп. В останалите четири – ЦДГ №149 в район „Сердика“, ЦДГ №64 в район „Младост“, ОДЗ №47 и ОДЗ №32 в район „Люлин“, децата ще бъдат пренасочени в близки детски заведения до приключването на ремонтите.

Направената реорганизация вече е обсъдена с директорите на детските градини и родителите“, каза още Савина.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: