pixel

Уволниха шефа на ДНСК

ДНСК

Шефът на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева е уволнена вчера, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Борисов“ Лиляна Павлова пред БНТ.

Тя обясни, че Гечева е отличен специалист с дългогодишна кариера, не е политически ангажирана, нито „калинка“. Павлова изброи редица незаконни обекти, между които строителство в дюните, на къмпинг „Корал“, спрени именно от Гечева.

Още не е ясно дали Гечева е уволнена по инициатива на Министерството на регионалното развитие или от новото Министерство на инвестиционното проектиране, към което би трябвало да се числи дирекцията след структурната промяна в правителството.

Гечева оглави строителния контрол през 2010 г., когато министър беше сегашният държавен глава Росен Плевнелиев, а преди това беше зам.-директор и директор „Строителство“ в службата. Назначението й стана след оставка на предишния шеф на контрола Иван Симидчиев, който подаде оставка след скандала с незаконните строежи край язовир „Ивайловград“.

Източник: actualno.com

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: