pixel

Турция не се отказала от скоростния път Русе – Свиленград

Русе-Свиленград

Източник: dnevnik.bg

Турската страна не се е отказала от участие в работата по изграждането на скоростния път Русе-Свиленград, но намеренията ще бъдат обсъждани на техническо равнище. Това съобщи вчера прессекретариатът на българския държавен глава. Президентът Росен Плевнелиев е на официално двудневно посещение в Турция.

По информация на БТА министър – председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган е информирал българския държавен глава, че Турция само е заявила желание за известно изменение в трасето, което е технически въпрос и ще бъде обсъден на работно ниво.

Проектът, който беше обявен през пролетта, първоначално трябваше да се осъществява общо от България, Турция и Катар, но по-късно се появиха информации, че Турция се отказа от участие и той ще се осъществява като двустранен.

На вчерашната среща с Плевнелиев Ердоган е изразил желанието на турската страна да участва с инвестиции в България в телекомуникациите, транспорта, строителството.

Турция започва работата по изграждането на интерконекторната газова връзка с България и решението за това вече е взето, е потвърдил Ердоган. Турция разглежда като възможност газовата връзка да бъде изградена като част от трасето на проекта „Набуко-Запад“. По този начин ще бъдат създадени допълнителни възможности за повишаване на капацитета и възможностите на проекта, когато бъде реализиран.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: